Simpanan Masa Depan, Tolong Tekan ye..^_^

Jumaat, 21 September 2012

My 2 Little Hero

dah lma rsanya tak update pape dkat blog nie..(sbb mls nk buat sbnrnya)..hehehe..nk cite pasal kucing..zakiah adew 2 ank kucing dlm umur 4 bln mcm tu lah kn..dua2 jntan..first2 ambk ing sepasang,rupanya jantan..nma sekor tu Lofy(siamese)..pastu yg sekor first2 nma Lily(sbb ingt die betina..rupanya jantan..ish3) tp skrg dah jdi Loly..Loly nie plak jenis domestic Medium Hair...

 
nie Lofy...comel kan..hitam hidung die n mcm pkai stokin je..
 
Nie plak Loly..tgk,gaya pown nmpk cam betina je..
 
 
 
dlu first2 dpt dorang Loly kne skit mata..trus zakiah bawa die gi vet dkat Shah Alam seksyen 13 nie..2 minggu pastu baru mata die elok..risau bler ank2 zakiah nie sakit..(bnyk jgak duit zakiah hbs utk dorang nie)..
 
sblum zakiah dpt dorang nie zakiah sedia barang2 mcm cage,cat litter n mcm2 agi la yg mnyebabkan duit aq nie bnyk melayang..tpi brng2 yg aq bli nie mmg murah dari tmpat lain..kalau nk bli cbe tgk dkat link nie  >>>(http://empayarku.com/micasa.htm) mmg  murah barang2 yg die jual..die akn bgi diskaun lagi kalau bli bnyk..(kalau sya nie bnyk duit sya dah bli dah..opss!!ttbe lagi saya..hahaha..)
 
pas sebulan lebih zakiah jga dorang nie, dpt la kucing betina tpi pic die tak upload lagi..esk2 lah ek..hehehe..ttbe mls nk ltk..nk di jdikan cerita sbnrya kisah dorang nie pnjng..lain lagi cerita kisah dorang sakit la,ape la,ini la (nsib baik zakiah nie tak tak sakit jiwa) tpi poket KERING GILER..hahahaha..(padan muka..T.T)..yg pnting mmg mncabar betul..nk jga kucing nie kita kne lah jga betul2,jgn plak hangat-hangat taik ayam (busuk giler kowt)..kucing nie sma mcm ank kecil yg kita prlu jga, rawat, bagi mkn, mndi, bagi ubt bile dorang nie sakit..tp yang pling pntig hati kne ikhlas utk jga dorang..^.^V
 
cukup la dlu smpai sini je...pnt la plak nk type pnjng2(ngantok sbnrnya)
esk2 zakiah update lagi ye,nk cite pasal apew yg jdi dkat Loly, Lofy, n lupa zakiah nk ckp kucing bru tu nma Lulu..hehehehe...bnyk kisah yg menarik nk kongsi...singgah2 lah ye...assalamualaikum..


3 comments :

  1. Balasan
    1. hehehe..comel sangat makhluk yang Allah ciptakan ni..:)

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam