Simpanan Masa Depan, Tolong Tekan ye..^_^

Selasa, 25 September 2012

Rindu Dekat Anak...

firstly zakiah nak ucap "Assalamualaikum dan salam sejahtera"..*.*..zakiah sedih sangat sebenarnya sekarang nie...hari tu zakiah janji nak cite pasal procedur utk bawa kucing travel kn??maaf, cite pasal tu kemudian lah sebab zakiah nak cite hal lain dulu.."begini cerita nyaaaaaaaaaaa.."
 
Ingt tak zakiah pernah cite pasal anak zakiah yang nama Lofy tu?alaaa..yg hidung die ibarat macam pkai topeng je tu..ingt kan??kalo tak ingat gi tengok post2 zakiah yang lepas...hehehe..sambung balik, zakiah dah terpisah dari Lofy..zakiah rasa sedih giler sampai malam sebelum nak hantr die zakiah takleh tido dan semalam pula zakiah nangis sebab rindu dah dekat die (walaupun baru berape jam zakiah pisah dari die)..mesti tertanya-tnya kan knpa zakiah kena berpisah dengan lofy??nak tau tak knpe??meh dekat-dekat, zakiah nak cite dah nie...
 
semalam kiranya last paper final zakiah utk sem 3, kiranya zakiah dah merdeka lah kan kejab tpi zakiah tak rasa merdeka pon sebab semalam iaitu 24.09.2012 zakiah terpaksa hantar Lofy gi rumah Boyfriend zakiah (dah ade boyfriend pon) utk die tolong jaga kan sepanjang zakiah cuti sem 1 bulan (sebulan je kot.)..tapi masalahnya zakiah memang cuti sebulan tpi selepas habis cuti sem tu zakiah kena gi paktikal selama 3 BULAN!!! ini bermaksud zakiah takkan dapat jga Lofy utk 4 bulan...zakiah sedih sangat sebab tak dapar tgk lofy membesar sepanjang 4 bulan nanti..zakiah nak die...nk peluk-peluk hero zakiah tu (nangis dah nie)..."mummy rindu sangat dekat lofy" T.T..agak-agaknya lofy faham tak yang zakiah rindukan die???malam sebelum zakiah hantar lofy, manja lofy dekat zakiah lain sngt dari biasa..die sentiasa ikut zakiah gi mna-mna sampaikan zakiah nak masuk toilet pon die nak ikut..hehehe..comel je ble ingat cara die datang tempat zakiah dengan terkedek-kedek,,hehehe..comeeellll sangatt(dah meroyan nie) huhuhu...
 
malam sebelum hantar die zakiah memang snap banyak pic die n video die sebgai perawat kerinduan zakiah nanti..jum tengok same-same ek..
 
setelah penat bermain dengan toys die....
 
Lofy pandang zakiah semcam je sebab zakiah tarik toys die time die gigit..
hehehe..tapi comel kan reaction die..
 
tu pula time die tengah ready nak serang toys..focus je anak mummy nie kan..
 
boyfried zakiah kata yang lofy sihat-sihat and aktiv je..zakiah harap lofy tak kn pape dekat umah baru sementara nie..'lofy jgn lupakan mummy tau'..sedihnyaaaaa............
 
nie pula pic lofy selepas dah sampai rumah boyfriend zakiah selepas die round-round satu umah tu sampaikan kucing kat rumah tu pula takut dengan die..yang die siap kejar dorang agi maklum lah kan nak berkenal-kenalan..hehehe..
 
masuk-masuk je terus membuang dekat banglo die..dah lama tahan kot
sejak dalam kereta lagi..
 
for information semua, semua barang-barang lofy zakiah dah sediakn utk die macam cage, bekas air and mamam die,bantal favourite die termasuk stok makanan utk 1 bulan n cat litter 10L sebab zakiah tak nak lofy rasa lain dengan persekitaran baru n zakiah nak maintain die makan makanan Pro Diet..huhuhu..sebab tu lofy agi 'temuk' dari kucing-kucing boyfriend zakiah yang agi tua sebulan dua macam tu dari lofy..hehehe...
 
kat umah zakiah sekarang tinggak loly and lulu...hari ahad nie anak zakiah yg 2 ekor pula akan ikut zakiah balik sabah sebab mak zakiah nak sangat dengan dorang...hehehe..nantikan story mory zakiah agi ek nanti...:) salam....

2 comments :

  1. Zakiah,

    Actually, I am not really a fan of cats. Given a choice, I rather keep a little sparrow or a hamster hehe.

    But I still can't help but to enjoy reading about what you wrote about Lofy here. =)

    Your blogposts about the vaccination procedures are interesting too! As someone who never owned a pet before (and also as someone who has never gone to the Borneo island), I never knew that pets owners have to go through all the paperwork just to get their pets across.

    By the way, I ended up here because of the blogwalking segment. I have been scrolling across a number of blogs by now, but yours is the first one that I find enjoyable. Rather than just personal rants, there are some substance and content here that I can learn from, which is what I am truly looking for. =)

    Guess I'll be following your blog for now and hang around for more interesting stuffs here.



    The night wind passes by.

    Wilson Khor W.H. @ Seymour Nightweaver
    (Writer. Poet. Blogger.)


    My blog: rippling-ripples.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe..thx..keep support my blog k..:)..

      Padam