Simpanan Masa Depan, Tolong Tekan ye..^_^

Selasa, 30 Oktober 2012

Import Export Part 3..Anak-Anak Dah Sampai..

Assalamualaikum dan Happy good morning...mak aihhh!!lme rsenya zakiah tak bukak blog zakiah yg tercinta nie..banyk sawang dah nie...puhhhh..puhhh..tiup-tiup sikit bagi hilang sawang-sawang tu..hari ini zakiah manyak hapi ooo...knpe zakiah happy???sebaaaabbb......ANAK-ANAK ZAKIAH DAH KAT RUMAH!!!horeeeeeeeee!!!!!..hehehe..

semalam mak zakiah yg pergi ambil dorang dekat pusat kuarantin tu...mak zakiah naik bas je sebab jauh kot kota kinabalu tu..hampir 6 jam ooo...sebenarnya zakiah tak banyak nk cite kat part yg akhir nie..cz part nie yg paling senang tpi pling banyak kuar duit....knpe duit???sebab bile anak-anak bulus nie di-kuarantin, its mean dorang mestilah akan jge makan minum dorang kan???soooo...dorang msti la prlukan duit nak bgi cat-cat nie makan...zakiah cite one by one okay....

first my mother kne pergi ke klinik veterinar dekat kepayan..dekat mne tu??klik sini kalau nak tau..buat ape kat sini???dekat tempat tu adalah untuk urusan pembayaran..pembayaran ape pula??alaaaahhh..yg zakiah maksudkan banyak keluar duit...Lulu dengan Loly kan kne kuarantin 1 bulan ataupun 30 hari..jadi 1 hari dikenakan bayaran RM4 sekor..so...kalau 2 ekor mstilah RM8 kannn..lepas tu tambah pula RM10 untuk pengambilan dorang kat airport hari tu..kalau RM8 X 30hari + RM10 = RM250...terkejut tak??zakiah tak lah terkejut sangat..taapiiii....mak zakiah terkejut..hehehe..tapi sebab sayang dekat cucu-cucu die, mak zakiah sanggup..(kan anak zakiah jdi mak zakiah jadi nenek dorang la)..mse kat tempat pembayaran nie la kne bawa segala dokumen die..nanti dorang akan bagi resit untuk ambil kat pusat kuarantin..

lepas dah bayar-bayar tu..mak zakiah gi la ambil kat pusat kuarantin dekat kinarut..zakiah pon tak tau dekat mne tu..maaf tak dpt bgi info pasal alamat tu...hehehehe...dah sampai kat situ, bagi je resit tadi dekat orang kat kaunter menunggu..lepas dah siap dorang bawa mak zakiah dekat sangkar yg dorang tinggal berdua selama sebulan..lupe nak suruh mak zakiah ambil gambar..berdasarkan cite mak zakiah, mak zakiah cakap yg sangkar dorang memang besar..mak zakiah siap nampak Lulu main panjat-panjat lagi time nampak nenek die and Loly ngiau-ngiau..rse macam comel je..^.^V..

selesai je semua mak zakiah terus beli tiket bas balik sandakan dan balik..mak zakiah sampai rumah pukol 11 malam semalam...zakiah tak sabar btol nak tengok dorang...sampai je mak zakiah kat depan rumah,terus zakiah ambik cat carrier die bawa masuk rumah sampai lupa nak salam mak dah..al maklumlah...dah lme tak jumpe anak zakiah tu...zakiah tak sempat nak ambik pic dorang lagi..nanti-nanti zakiah update pic dorang..

awal-awal lagi zakiah mandikan dorang sebab busuk sangat pula..mne tak busuk, dalam cat carrier tu dorang berak..sebab dah tak dpt tahan lah tu...sekarang dorang tengah lari-lari dan asyk membuatkan mak zakiah jerit-jerit je..hehehe..meriah rumah..

tak sampai seminggu zakiah kat sandakan nie..tapi hati zakiah dah lega sebab segala urusan anak-anak zakiah dah selesai dan zakiah boleh balik semenanjung dengan hati yg lega...^.^'..dah la...nak gi tengok budak-budak tu dulu..assalamualaikum...

4 comments :

  1. nanti dah habis cuti, kucing2 tu duk umah sandakan je ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup2..tinggal Lofy je dengan saya...:)

      Padam
  2. wah...btul2x menjaga ni...mesti bek kuceng tu kan..nk tgk dorg jugakkk...hihihi

    BalasPadam
  3. hehehe..sebab dah anggap mcm ank sndri..nnti zakiah upload pic dorang k..^.^

    BalasPadam