Simpanan Masa Depan, Tolong Tekan ye..^_^

Jumaat, 8 Mac 2013

Gunie Pig Saya!!Coco & Milo..:)

asslamualaikum zakiah ucapkan..hehehe..rse plik lah plak dah lme tak update pape.hari ni ttbe rajin nk update pasal pet bru zakiah iaitu GUNIE PIG!!agak2nya ada tak yg trtnya tanya knpe agaknya gunie pig yg jadi pilihan zakiah??nak tau??btol nak tau??bce entry nie smpai habis..^.^
 
okay, cam nie..zakiah hari tu sebelum nk ade pet (kucing), zakiah memang nk pelihara gunie pig tpi kebetulan waktu tu house mate zakiah offer nk bgi ank kucing iaitu "lofy and loly"..so, tak jdi la nk bela gunie pig...selain tu jgak, zakiah ske bce blog sorang nie nma die Hidayat..die mmg slalu update psl ank2 piggie die kat facebook sampai tnpa disedari zakiah zakiah turut jatuh cinta dgn makhluk kecil yg comel2 tu(gunie ipig) selain jatuh cinta dkat kucing..hehehe..bleh plak kan..mmg boleh pown..bler dah sayang, ape pown sanggp..cam takde kne mngne je..=.='..
 
sooo..di pendekkan cerita,lepas pemergian ank bulus kesayangan zakiah(lofy),zakiah ambik keputusan utk pelihara gunie pig DANnnn...kebetulan waktu tu Hidayat nie nk jual gunie pig die yg tak smpai sebulan sbb die nk gi praktikal 4 bulan so kne kurangkan bilangan anak-anak die..korang boleh skodeng blog die kat cni >>>Hidayat's Pet Blog..hehehe..
 
sebab keadaan die yang nk gi praktikal hari tu, bdk2 tu pown kne ambil awal..jdi cam biasa lah pakwe zakiah yg kne..nsib baik pakwe zakiah nie jenis tak kesah..die kta "takpe,abng snggp buat ape je asal syg tak sdih-sdih dah"..ermm..yelah tuu...ehh!!sambung blik..lpes pakwe zakiah dah ambil dan bdk2 tu dgn die dlm seminggu je lps tu die hntr dkat zakiah lps zakiah dah smpai shah alam..nmpk tak prmainan dkat ctu??sbnrnya bkn nk hntr tu sngt tpi dah lme sngt tak keluar dgn die sbb keadaan die dulu yg patah kaki menyebabkan kite orang tak kluar dah 8 bulan..pergghh!!zakiah pown mcm tak caya je bleh bertahan macam tu.....dkat bawa nie zakiah nk tunjuk-tunjuk picture dorang..zakiah bgi nama COCO & MILO sbb dah tak tau nk bgi nma ape dua2 jantan..house mate zakiah asyk tnye, kne tak bli spasang??zakiah nk cri breed lain...slamat menjamu mata..^.^
 
 
yang ni nama Milo..mata nmpk bercahaya sbb take pic gne flash..
kalo tak mmg mata tak nmpk..bulu ade sikit2 warna oren..
yg nie COCO..yg comelnya kaki die sbelah coklat dan sebelah putih..
kaki belakang pown mcm tu tpi lawan arah..

coco paling manja dlm bab mkn..:)
 
nie lah yg paling penkut..kalo hulur carrot mau taknya die lari..
tpi bler kte letak,bkn main laju die smbar..malu2 tpi nk jgak..:)
die pling mls..nk minum tu kalo boleh biar dpt baring..tpi comel je tgk..
yg nie kalo mkn ske trus msukkan skli bdn2 die dkat dlm bekas mknn.
.mcm kte nk bawa lari je bekas tu..tpi die lah yg pling mnja..:)
nie adalah rumah mereka yg terbaru..^.^
 
tu je lah pic yg dpt zakiah tunjukkan dlu..kalo zakiah ade mse zakiah nk wat enrty pasal barang2 keperluan utk mereka yg bru nk bljr jdikan Gunie pig nie sbagai haiwan peliharaan..^.^..dah bce jgn lpe tgglkn sbrng komen..>,<

5 comments :

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    BalasPadam
  2. Owh, bila pandang hamster ni teringat arwah putih... huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf lmbt respon..hehehe..dorang nie agk lah mcm hamster..tpi hamster kecik..yg nie besar agi..:)

      Padam